Menestystarina rakennetaan yhteen hiileen puhaltamalla

”Tilamestarit-nimestä on tullut näiden vuosien aikana hyvin tärkeä, ja tuntuu, että se pitää sisällään minun tarinani ja samalla näiden nuorempien tulevaisuuden.” Näin kertoo Manne eli Markku Jussila, joka yrittää suurella sydämellä ja vankalla kokemuksella.

Mannen mukana yrityksessä ovat hänen tyttärensä Ella ja Ellan mies Ville Väisänen. Tilamestarit on siis perheyritys, jossa tärkeintä on yhdessä tekeminen ja asiakkaan kunnioittaminen. Ella, Manne ja Ville kertovat, mitä Tilamestarit heille merkitsee.

Mitä teit ennen Tilamestareita? 

Ella: Opiskelin merkonomiksi ja suoritin samalla muutamia lukiokursseja. Kerkesin olla muutamissa työsuhteissa ennen kuin jäin äitiyslomalle vuonna 2012. Olin siis kotiäitinä kolmelle pojalle ennen kuin lähdin yrittäjyyskurssille. Yrittäjyyskurssin jälkeen Tilamestarit perustettiin. 

Manne: Olen toiminut yrittäjänä nuoresta asti. Aloitin myyntihommilla, jonka jälkeen 80-luvulla siirryin rakennuspuolelle. Kun perhe kasvoi, perustin vuonna 1995 toiminimen Aitoentisöinti. Tein entisöinti-, verhoilu- ja kalusteasennustöitä. Olen päässyt tekemään todella mielenkiintoisia projekteja, joista mieleenpainuvimpia ovat ehkä olleet reissut Viroon ja Latviaan, joissa tein elokuvateatterien sisustusuudistuksia.

Ville: Olen lukion käynyt sisustusrakentaja. Olen kulkenut isäni matkassa pienestä pitäen erilaisissa remontti- ja rakennustöissä. Kiinnostus on aina ollut käsillä tekemisessä. Mannen matkassa kuljin erilaisissa kalusteasennuskohteissa pari vuotta ennen Tilamestareita.

Ella, Manne, Ville ja Henri pitävät yhteisiä palavereita onnistumisen edellytyksenä.

Miksi Tilamestarit Oy perustettiin? 

Ella: Kun aloitin merkonomiopintoni, isä jo silloin innosti minua lähtemään hänen liiketoimintaansa mukaan. Aika ei kuitenkaan ollut sopiva, ja tietoni yrittämisestä olivat aika rajalliset. Kun Ville sitten alkoi toimia isäni kanssa kalusteasennustöissä ja minä aloin hoitaa kotiäitiyden rinnalla heidän yritykseensä liittyviä pieniä tehtäviä, ajatus yhteisestä yrittämisestä alkoi kehittyä. Ensin hain tietoa yrittäjyydestä netin kautta ja sen jälkeen suoritin yrittäjyyskurssin. Yrittäjyyskurssilla sain paljon kannustusta ja varmuutta tekemiseeni mutta myös hyviä eväitä kehittää liiketoimintaa. Näin isäni liikeideassa hyvän mahdollisuuden ja lähdin siihen mukaan. Ajatuksena oli, että isän elämäntyö saisi jatkuvuutta.

Manne: Kun tämä nuorempi väki kiinnostui liiketoimintani kehittämisestä, innostuin heti itsekin. Olin väsynyt hoitamaan toimintaan liittyviä paperitöitä yksin. Lisäksi olisi pitänyt olla aikaa markkinoida ja kehittää. Yksin kun tekee, siihen ei oikein ole mahdollisuutta. Suunnittelimme ja kehittelimme yrityksen perustamista pitkään, ja kun Ella lähti yrittäjyyskurssille, asia oli aika selvä. Tulisimme perustamaan perheyrityksen, jossa jokainen pääsisi työllistymään, kehittämään itseään ja olemaan osa kehittyvää liiketoimintaa. 

Ville: Kun tein Mannen kanssa kalusteasennuksia, huomasin, kuinka hyvin Manne oli hoitanut asiakassuhteitaan ja kuinka monenlaisia projekteja hänen kanssaan pääsi tekemään. Minusta yhteinen yritys oli meidän kaikkien yhteinen päätös, johon vaikutti Mannen vahva asema alalla. Pääsin siis mestarin mukana tekemään ja oppimaan. Minusta me olimme hyvä tiimi, jossa jokainen täydensi omalla osaamisellaan pakettia.

Mistä nimi Tilamestarit tulee ja mitä se merkitsee sinulle? 

Ella: Nimivaihtoehtoja oli paljon, ja kyselimme myös ulkopuolisilta apua nimen valintaan. Mietimme, että haluamme nimen kuvastavan sitä, että voimme tehdä koko tilasta erilaisen ja valmiin. Sitten mietimme, että haluamme nimellä luvata asiakkaillemme sen, että teemme aina parastamme. Kun selvisi, mitä haluamme nimellä kertoa, se muodostui helposti. Ajattelen, että nimi on samalla lupaus asiakkaillemme siitä, että haluamme palvella ja hoitaa asiat tasokkaasti.

Manne: Tilamestarit-nimi tuntui oikealta vaihtoehdolta, kun lähdimme ajamaan Tupoksen ABC:ltä, jossa olimme käyneet tapaamassa ystävääni, jolla on kokemusta pitkältä ajalta remonttitoiminnasta. Hän oli mukana, kun pyörittelimme nimivaihtoehtoja. Tilamestarit-nimestä on tullut näiden vuosien aikana hyvin tärkeä, ja tuntuu, että se pitää sisällään minun tarinani ja samalla näiden nuorempien tulevaisuuden. 

Ville: Nimi kuvastaa minulle sitä, että teemme toimivia tiloja ja ratkaisuja.

Millainen yrittäjä olet? 

Ella: Olen tiedonhaluinen ja kiinnostunut kaikesta, mikä liittyy yrittäjyyteen. Opiskelin taloushallinnon ammattitutkinnon yrittämisen lomassa. Nyt aloin suorittaa Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkintoa. Voisi kai siis sanoa, että haluan ymmärtää ja hahmottaa mahdollisimman hyvin koko yrittäjyyttä. Isä on esimerkillään näyttänyt, mitä hyvä yrittäminen oikeasti on. Yritysmaailmassa ei pärjää, vaikka olisi kuinka hyvä liikeidea ja ansaintalogiikka, jos sydän ei ole mukana. Luin aikoinaan jostain tekstin: ”Jos haluat mennä nopeaan, mene yksin. Jos haluat päästä pitkälle, mene yhdessä.” Tuo lause kuvastaa paljon sitä, mitä itse ajattelen yrittäjyydestä.

Manne: Olen sen ikäinen, että olen kerennyt nähdä yrittäjäurallani niin hyvät kuin huonotkin ajat. Vastoinkäymisiltäkään en ole välttynyt. On ollut aikoja, jolloin töihin meno on ollut raskasta syystä tai toisesta. Silti mottoni on, että huominen on aina parempi päivä. Nöyryys, kiitollisuus ja asiakkaiden paras mahdollinen palvelu on se, mikä kantaa yritysmaailmassa. Pisimmät asiakassuhteeni ovat kestäneet jo toista vuosikymmentä, ja niistä on muodostunut ystävä-asiakassuhteita. 

Ville: Minulle on tärkeintä, että asiakkaamme ovat tyytyväisiä tekemiseeni ja koko organisaatioomme. Uskon, että hyvin tehty työ on parasta markkinointia. Mielestäni meillä kolmella on samanlainen arvomaailma, ja ajattelemme yrittäjyydestä hyvin samalla tavalla. Itse olen enemmän tekijätyyppiä kuin toimistossa istuva asioiden hoitaja. Meillä on onneksi roolitus pelannut hyvin, joten pääsen tekemään juuri sitä, missä koen olevani parhaimmillani. 

Tilamestarit, menestystarina
Hyvän tiimin salaisuus on yhteinen huumori ja toisten kunnioittaminen.

Mikä on ollut hienointa yrittäjyydessä? 

Ella: Yrittäjyydessä on hienointa se, että pääsemme yhdessä tekemään töitä ja kehittämään yritystämme. Lisäksi meillä on aivan loistavia kalusteasentajia täydentämässä tiimiämme. Isä ja Ville ovat antaneet minulle vapaat kädet toteuttaa ideoitani, joista osa on onnistunut ja osa ei. Kannustusta ja kiitosta olen silti aina saanut. Olen päässyt yrittäjänä tekemään sellaisia työtehtäviä, joita en varmasti missään ulkopuolisessa työsuhteessa pääsisi tekemään. Vastuuta ja vapautta juuri oikeassa suhteessa. 

Manne: Hienointa on ollut se, kun omasta tietotaidostamme ja kokemuksestamme olemme voineet kehittää kokonaisvaltaisen paketin, jota voi kutsua perheyritykseksi ja meidän omaksi liiketoiminnaksemme.  Koen myös todella arvokkaaksi sen, että olemme voineet työllistää itsemme lisäksi mahtavia kalusteasentajia. On mukavaa, kun tuntee, että meillä puhalletaan yhteen hiileen. Tunnen suurta kiitollisuutta asiakkaitamme ja kalusteasentajiamme kohtaan sekä perhettäni, joka on hyvin vahvasti mukana ja tukemassa. 

Ville: Hienointa on ollut asiakkaiden positiiviset palautteet toiminnastamme. Lisäksi meillä on ihan mahtavia kalusteasentajia, joiden kanssa on mukava tehdä töitä. Yrittäjänä pääsen tekemään todella mielenkiintoisia projekteja. Mukavaa on se, että oma kädenjälki näkyy ja jää myös näkyville pitkäksi aikaa. 

Mitä työtehtäviisi kuuluu ja mitä pidät niistä? 

Ella: Toimin Tilamestareiden asioiden eteenpäin viejänä. Huolehdin taloushallinnosta, henkilöstöasioista, markkinoinnista ja organisoinnista. Toimin yhteyshenkilönä monelle asiakkaalle, toimittajalle ja yhteistyökumppanille. Jokainen päivä on erilainen, mikä pitää työn mielenkiintoisena. 

Manne: Toimin ja hoidan asioita asiakkaiden suuntaan. Isot kalusteurakat ovat jääneet toiminnan kasvaessa vähemmälle mutta hoidan edelleen pienempiä työmaita, kun on tarvetta. Tällä hetkellä elämä on mukavaa ja tuntuu, että yrittäjyydestä ei ole enää sellaista stressiä, kun on muita, joiden kanssa jakaa sitä. 

Ville: Tällä hetkellä vastaan erikoiskalusteasennuksista ja toimin Etelä-Suomen alueella. Välillä tulee tehtäviä myös muualle Suomeen. Työ on mielenkiintoista ja palkitsevaa. Kun pääsen tekemään erilaisia kohteita, koen, että jokainen työmaa opettaa minulle jotain uutta.

Laadukas työnjälki ja asiakkaan tyytyväisyys ovat avaimia hyvään tulevaisuuteen.

Millaisena näette Tilamestareiden tulevaisuuden? 

Ella: Uskon siihen, että Tilamestarit tulee vielä kasvamaan ja kehittymään sekä vakiinnuttaa asemansa koko Suomen alueella. Siihen tarvitaan innostuneisuutta ja uusien ideoiden eteenpäin viemistä. Asiakkaiden paras mahdollinen palvelu on parasta markkinointia. Tulemme siis jatkossakin panostamaan siihen. 

Manne: Uskon siihen, mitä teemme. Meillä on hyvä porukka ja yhdessä voimme palvella asiakkaitamme parhaalla mahdollisella tavalla. Minulla on vahva tunne, että Tilamestareilla on pitkä tulevaisuus. 

Ville: Haluan panostaa siihen, että Tilamestarit voivat tarjota jatkossakin laadukasta ja asiantuntevaa palvelua kalusteasennusalalle. Uskon siihen, että Tilamestarit tulee kehittymään ja kasvamaan tulevaisuudessa. 

Jaa kirjoitus

Share on facebook
Share on linkedin
Share on print
Share on email

2020 © Tilamestarit Oy
Design & koodi ~ Neotar Media

Vieritä ylös